Bel: 088 - 2012 123
Samen Tegen Voedselverspilling

Verspillingsvrije Week 2023

Ieder jaar wordt er wereldwijd een aanzienlijke hoeveelheid voedsel verspild. In Nederland gaat ruim een kwart van al het geproduceerde voedsel verloren. Daarom roept de stichting Samen Tegen Voedselverspilling op om van 11 tot en met 17 september 2023 mee te doen aan de Verspillingsvrije Week!

 

Welk effect heeft de Verspillingsvrije Week?

Door een week geen voedsel te verspillen, zorgen we ervoor dat er minder broeikasemissies worden uitgestoten. Volgens cijfers van de stichting scheelt het ruim 33 miljoen kg CO2-uitstoot. Meedoen aan de Verspillingsvrije Week heeft dus zeker effect: het zorgt voor meer bewustzijn, vermindert de impact op het milieu en creëert positieve gewoonten op de lange termijn.

 

Verspillingsvrij koken in de zorg

Daarom zorgen we ervoor dat ook zorgorganisaties duurzame maaltijden kunnen aanbieden. Dit doen we met onze Multi Plus maaltijdcomponenten. Met Multi Plus kunt uw maaltijden op maat samenstellen, bereiden en uitserveren. De maaltijdcomponenten worden in zeer korte tijd (bij -40°C) ingevoren, waardoor vitamines en voedingswaarden optimaal behouden blijven en we een langere houdbaarheidsdatum kunnen bieden.

Niet alleen is dit de meest natuurlijke manier van conserveren, dit maakt ook dat vriesverse maaltijden duurzamer zijn. Bovendien biedt het een grote mate van flexibiliteit en voorkomt het verspilling. En dat heeft weer een positief effect op het milieu en uw portemonnee!

Zo gemakkelijk is koken met Multi Plus -->

 

Uw voordelen met Multi Plus:

  • Flexibel: zeer geschikt bij wisselend aantal eters. Bepaal zelf wat u serveert, en wanneer. Ook voldoet u eenvoudig aan de voedselveiligheidsrichtlijnen;
  • Voedzaam en vers: smaak, kwaliteit en voedingsstoffen blijven optimaal behouden;
  • Geen toevoegingen nodig: invriezen is de meest natuurlijke vorm van conserveren;
  • Kostenbesparend en duurzaam: weinig (plastic)afval, geen verspilling dankzij de lange houdbaarheid en portionering op maat;
  • Gebruiksvriendelijk: eenvoudig bereidingsproces met minimale personele inspanning.

 

 

Infographic Samen Tegen Voedselverspilling

Bron infographic: Stichting Samen Tegen Voedselverspilling

 

Wat doen wij verder tegen voedselverspilling?

Bij apetito zetten wij ons het hele jaar door in tegen voedselverspilling. Wij zijn sinds 2016 partner van het initiatief United Against Waste e.V, met als gezamenlijk doel om in 2030 de wereldwijde voedselverspilling met de helft te verminderen. Ons doel is om onze klanten, medewerkers en partners bewust te maken om zorgvuldig en efficiënt met levensmiddelen om te gaan.

We kopen onze ingrediënten bewust in bij gecertificeerde leveranciers. Ook letten we bij de bereiding op de richtlijnen van het Voedingscentrum, zodat onze maaltijden goed passen bij de gewenste portiegrootte en de voedingsbehoefte van onze klanten.

 

Wilt u meer weten over initiatieven tegen voedselverspilling? Lees hier meer over de campagne Verspillingsvrije Week →

Nieuwsbriefinschrijving