Bel: 088 - 2012 123
ALS

Kauw- en slikproblemen bij ALS

Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is een ziekte die zenuwcellen aantast. Spieren worden daardoor niet meer aangstuurd en werken verminderd of niet. Dit veroorzaakt stijfheid in de spieren en leidt tot spasticiteit. Ook slikproblemen zijn een veelvoorkomend gevolg van ALS. 

Bij ALS kan zowel het bereiden als het nuttigen van een maaltijd een hele opgave zijn en de eetlust doen vergaan. Dat kan ertoe leiden dat men onvoldoende eet wat het risico van ondervoeding vergroot. Bij te grove voeding is er daarnaast een grote kans op verslikken.

winVitalis maaltijden
Onze winVitalis maaltijden zijn geschikt om een evenwichtig voedingspatroon te ondersteunen en dragen bij aan het voorkomen van ondervoeding veroorzaakt door kauw- en slikproblemen. Door de gladde structuur van onze gepureerde maaltijden is de kans op verslikken minimaal. De gemalen maaltijden hebben nog enige structuur en vragen daardoor ook wat kauwinspanning. De recepturen zijn zo samengesteld dat deze ook na het pureren nog altijd even heerlijk en herkenbaar smaken.

Direct informatie aanvragen > 

Ontdek winVitalis!

Bekijk op uw gemak de mogelijkheden met onze gratis catalogus, of vraag hier uw winVitalis proefpakket aan.

Ontdek winVitalis!

Nieuwsbriefinschrijving