Bel: 088 - 2012 123
Laat eten weer smaken!

De oplossing voor speciale voeding

winVitalis maakt lekker eten weer vanzelfsprekend en biedt de oplossing voor mensen met kauw- en/of slikproblemen. Gezonde voeding is van groot belang voor een goede gezondheid. Maar wanneer kauwen of slikken moeizaam gaat, kan het eten van een maaltijd een hele opgave zijn en zelfs leiden tot verminderde eetlust. Op die manier kan het lastig zijn om alle voedingsstoffen binnen te krijgen.

Om hierbij te helpen hebben wij het winVitalis-assortiment ontwikkeld. Een uitgebalanceerd aanbod van vriesverse glad- en fijn gemalen producten die er niet alleen aantrekkelijk uitzien, maar ook nog eens erg lekker smaken. Daarmee is het voor iedereen mogelijk om met vertrouwen van een smaakvolle en herkenbare maaltijd te genieten.

 

Wilt u een proefpakket ontvangen? Stuur hier uw aanvraag in

Bent u zorgprofessional en wilt u een proeverij op uw zorglocatie? Klik hier om een afspraak te maken

maaltijd

 

Waarom winVitalis?

  • Ruime keuze voor verschillende eetmomenten
  • Amylase resistent: de consistentie blijft behouden tijdens het eten
  • Draagt bij aan inname van voldoende energie en eiwit
  • Aantrekkelijk vormgegeven
  • IDDSI-conform: level 4 (glad gemalen) en level 5 (fijn gemalen)

 

Meer zekerheid met IDDSI

IDDSI staat voor “International Dysphagia Diet Standardisation Initiative” en is een methode om verschillende consistenties van eten en drinken in te delen. Het doel ervan is het eten en drinken veiliger te maken voor mensen met kauw- en slikproblemen. Voor apetito zijn de IDDSI-richtlijnen dan ook hét uitgangspunt geweest bij de ontwikkeling van het nieuwe winVitalis-assortiment.

 


Het winVitalis assortiment

 

Glad gemalen maaltijden, bijgerechten en broodmaaltijden (IDDSI-4)

De glad gemalen maaltijden kennen een volkomen gladde structuur. Kauwen is niet nodig en de kans op verslikken is hierdoor minimaal. Er kan gekozen worden uit maaltijden zonder saus (portiegrootte 275-300 g) en maaltijden met saus (portiegrootte 340 g). De maaltijden bevatten allemaal minimaal 500 kcal en minimaal 20 g eiwit (m.u.v. vegetarisch).

Alle maaltijdcomponenten zijn teruggebracht in herkenbare vorm en enkele maaltijdcomponenten zijn bovendien voorzien van een optisch bak- en braadeffect. Dat draagt bij aan een positieve smaakbeleving en bevordert de eetlust.

 

De broodmaaltijden en bijgerechten zijn ideaal als ontbijt, lunch of als tussendoortje. Ze zijn volkomen glad en zacht van structuur en teruggebracht in herkenbare vorm. Hiermee is het een zeer goed alternatief voor bijvoorbeeld pap of drinkvoeding. De broodplakken kunnen naar wens belegd worden met margarine en jam, smeerkaas of chocoladepasta. Bij behoefte aan een warme optie kan er gekozen worden voor een tosti met kaas. Als tussendoortje kan daarnaast nog gekozen worden uit komkommer- of tomatensalade, appel- of chocoladetaart, quiche Lorraine of quiche met kaas en ui. Kortom, voor ieder moment van de dag een lekker tussendoortje!

 

Fijn gemalen maaltijden (IDDSI-5)

De fijn gemalen maaltijden hebben nog enige structuur. Bij deze maaltijden is enige tongkracht en een minimale kauwbeweging vereist. De maaltijden hebben allemaal een portiegrootte van 440 g en bevatten minimaal 500 kcal en minimaal 20 g eiwit (m.u.v. vegetarisch). De vlees- of viscomponent is teruggebracht in herkenbare vorm. Een aantal vleescomponenten is voorzien van een optisch bak- en braadeffect.

  

Ontdek hier het gehele assortiment winVitalis!

 

 

 

Multi Plus maaltijdcomponenten

Het winVitalis Multi Plus assortiment biedt een ruime keuze in glad gemalen maaltijdcomponenten en daardoor is het erg eenvoudig om een menucyclus samen te stellen.
Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met onze binnendienst. Bekijk hier de glad gemalen componenten.

 

 

Ontdek winVitalis!

Bekijk op uw gemak de mogelijkheden met onze gratis catalogus, of vraag hier uw winVitalis proefpakket aan.

Ontdek winVitalis!

Nieuwsbriefinschrijving