Bel: 088 - 2012 123
Beroerte

Kauw- en slikproblemen na een beroerte

Jaarlijks worden zo´n 46.000 mensen getroffen door een beroerte. In 80% van de gevallen betreft dit mensen vanaf 60 jaar. Een kwart van de slachtoffers ontwikkelt over langere tijd slikproblemen als gevolg van een beroerte.

Bij een beroerte krijgen de hersenen tijdelijk onvoldoende bloed toegevoerd en dat kan leiden tot verlammingen. Deze verlammingen treden vaak op in het gezicht, waarbij ook de kauw- en slikspieren worden aangetast. Dit leidt tot problemen bij het eten. Kauw- en slikproblemen na een beroerte vergroten de kans op verslikking, waardoor eten of drinken in de luchtpijp terechtkomt en kan leiden tot een longontsteking. 

winVitalis maaltijden
Onze maaltijden maken bij kauw- en slikproblemen het eten gemakkelijker. Door de gladde structuur is de kans op verslikken minimaal. De recepturen zijn zo samengesteld dat deze ook na het pureren nog altijd even heerlijk en herkenbaar smaken. Een belangrijk aspect van een goed herstel is uitgebalanceerde en gevarieerde voeding. Dit draagt bij aan een beter herstel en voorkomt eventuele verdere achteruitgang.

Direct informatie aanvragen > 

Ontdek winVitalis!

Bekijk op uw gemak de mogelijkheden met onze gratis catalogus, of vraag hier uw winVitalis proefpakket aan.

Ontdek winVitalis!

Nieuwsbriefinschrijving