Bel: 088 - 2012 123
Dementie

Winvitalis voeding bij dementie

Typische bijwerkingen van dementie zijn onder meer problemen bij het eten en drinken. Veel mensen met dementie krijgen op den duur kauw- en/of slikproblemen. Daarom heeft apetito de speciale WinVitalis maaltijden ontwikkeld. Voeding bij dementie moet zonder slikken en kauwen op te eten zijn, rijk aan voedingsstoffen zijn en toch de smaak van een volwaardige maaltijd hebben. En dat is precies wat WinVitalis biedt: Gepureerde maaltijden vol met eiwitten, ijzer, mineralen en vitaminen. Ook bijvoorbeeld alzheimer-patienten met kauw- en/of slikproblemen kunnen dus weer genieten van een maaltijd!

Naarmate de dementie van de patient verergert kan het vermogen om te kauwen en slikken verder afnemen. Daarnaast is het zo dat mensen met dementie voedsel niet altijd herkennen en moeilijk of niet meer met bestek overweg kunnen. De kans op ondervoeding is daardoor groot. Bovendien zijn mensen met dementie vaak rusteloos en bewegen ze veel waardoor ze relatief veel calorieën verbranden. Daarom is het des te belangrijker dat ze gevarieerde en kwalitatief goede voeding nuttigen. De WinVitalis maaltijden van apetito zitten boordevol belangrijke voedingsstoffen zoals eiwitten, mineralen en ijzer die essentieel zijn voor mensen met dementie. Bovendien zijn de maaltijden zo samengesteld dat deze ook na het pureren nog altijd even heerlijk en herkenbaar smaken.

Voor mensen met een verminderde eetlust
Ook gaat dementie vaak gepaard met een verminderde eetlust. Hierdoor bestaat de kans dat de patient een stuk minder belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt, voedingsstoffen die juist voor mensen met een vorm van dementie broodnodig zijn. Hiervoor heeft apetito de WinVitalis kleine portie maaltijden ontwikkeld. Dit zijn kleinere porties van de reguliere WinVitalis maaltijden maar verrijkt met extra energie en eiwitten waardoor de kans op ondervoeding wordt beperkt. 

Direct informatie aanvragen of bestel de WinVitalis maaltijden hier

Ontdek winVitalis!

Bekijk op uw gemak de mogelijkheden met onze gratis catalogus, of vraag hier uw winVitalis proefpakket aan.

Ontdek winVitalis!

Nieuwsbriefinschrijving