Bel: 088 - 2012 123
Huntington

Kauw- en slikproblemen bij Huntington

Huntington is een ziekte die bepaalde delen van de hersenen aantast. Zij uit zich onder andere in onwillekeurige (choreatische) bewegingen die langzaam verergeren. Door de ziekte werken vaak de kauw- en slikspieren niet meer goed samen, waardoor er verschillende slikproblemen optreden.

Zowel het bereiden als het nuttigen van een maaltijd kan een hele opgave zijn wanneer men lijdt aan de ziekte van Huntington. Doordat er sprake is van controleverlies over de spieren, waaronder de tong komt verslikken regelmatig voor. De angst voor verslikken zorgt er vaak voor dat de eetlust vergaat en men onvoldoende eet. Dit vergroot het risico op ondervoeding. 

winVitalis maaltijden
Door de gladde structuur van onze gepureerde maaltijden is de kans op verslikken minimaal. De recepturen zijn zo samengesteld dat deze ook na het pureren nog altijd even heerlijk en herkenbaar smaken. Onze winVitalis maaltijden zijn geschikt om een evenwichtig voedingspatroon te ondersteunen en dragen bij aan het voorkomen van ondervoeding veroorzaakt door kauw- en slikproblemen.

Direct informatie aanvragen > 

Ontdek winVitalis!

Bekijk op uw gemak de mogelijkheden met onze gratis catalogus, of vraag hier uw winVitalis proefpakket aan.

Ontdek winVitalis!

Nieuwsbriefinschrijving