Bel: 088 - 2012 123
Multiple Sclerose

Kauw- en slikproblemen bij Multiple Sclerose

Multiple sclerose (MS) is een chronische ontstekingsziekte van het centrale zenuwstelsel. Ontstekingen in het zenuwstelsel zorgen ervoor dat zenuwen uitvallen en veroorzaakt verschillende klachten als wazig zien, gevoelloosheid van de huid, ademhalingsproblemen, zenuwpijn of spierverlamming. MS heeft verschillende stadia en is momenteel ongeneeslijk.

Tijdens het praten, kauwen en slikken is er een complex samenspel tussen de spieren, zenuwen en de hersenen. MS verstoord deze interactie wat tot problemen kan leiden bij het eten. Momenteel is er geen speciaal dieet die het verloop van MS positief kan beïnvloeden. Wel is het zo dat een verminderde weerstand ontstekingen kan veroorzaken. Gevarieerd en gezond eten is daarom erg belangrijk.

winVitalis maaltijden
Onze winVitalis maaltijden zijn geschikt om een evenwichtig voedingspatroon te ondersteunen en dragen bij aan het voorkomen van ondervoeding veroorzaakt door kauw- en slikproblemen. Door de gladde structuur van onze gepureerde maaltijden is de kans op verslikken minimaal. De gemalen maaltijden hebben nog enige structuur en vragen daardoor ook wat kauwinspanning. De recepturen zijn zo samengesteld dat deze ook na het pureren nog altijd even heerlijk en herkenbaar smaken.

Direct informatie aanvragen > 

 

Ontdek winVitalis!

Bekijk op uw gemak de mogelijkheden met onze gratis catalogus, of vraag hier uw winVitalis proefpakket aan.

Ontdek winVitalis!

Nieuwsbriefinschrijving