Bel: 088 - 2012 123
Parkinson

Winvitalis voeding bij Parkinson

De ziekte van Parkinson is een ziekte in de hersenen die leidt tot verstoring in vrijwillige en onvrijwillige bewegingen. De belangrijkste symptomen zijn trage bewegingen, spierstijfheid en tremoren. Men kan ook andere niet-motorische symptomen ervaren zoals pijn, vermoeidheid en depressie. Door verzwakte spieren in de tong, het gezicht en de kin kan het moeilijk zijn om voedsel te kauwen en door te slikken.

Wanneer de gelaatspieren en tong niet meer onder controle zijn kan dit tijdens het eten problemen opleveren. Zo kunnen voedselresten in de mond blijven of onverwachts in de keelholte terecht komen. Dit kan leiden tot hoesten of zelfs verstikking. Parkinson patiënten verliezen vaak, over een langere periode, gewicht en vermageren. Dit komt onder andere doordat de spierbewegingen meer energie verbruiken. Het is belangrijk dat mensen met Parkinson uitgebalanceerd en gevarieerd eten zodat voorkomen kan worden dat men ondervoed raakt. Voeding bij Parkinson moet dus idealiter zonder te kauwen of slikken op te eten zijn. Met die gedachte heeft apetito WinVitalis, dé voeding bij Parkinson, ontwikkeld. 

winVitalis maaltijden
Onze maaltijden maken bij kauw- en slikproblemen het eten gemakkelijker. Door de gladde structuur van onze gepureerde maaltijden is de kans op verslikken minimaal. De gemalen maaltijden hebben nog enige structuur en vragen daardoor ook wat kauwinspanning. Een goede zaak, want uit onderzoek blijkt dat kauwen zorgt voor een betere doorbloeding in de hersenen. De recepturen zijn zo samengesteld dat deze ook na het pureren nog altijd even heerlijk en herkenbaar smaken. 

Direct informatie aanvragen of bestel de WinVItalis maaltijden hier

Ontdek winVitalis!

Bekijk op uw gemak de mogelijkheden met onze gratis catalogus, of vraag hier uw winVitalis proefpakket aan.

Ontdek winVitalis!

Nieuwsbriefinschrijving