Bel: 088 - 2012 123
Geschiedenis

De geschiedenis van de apetito groep -
meer dan 50 jaar succes!


1958

Oprichting van „apetito Fertigmenü” (kant-en-klare maaltijd) door Karl Düsterberg . Hij kiest bewust voor vriesvers, de meest natuurlijke conserveringsmethode.

1969

apetito importeert, het in Europa dan nog onbekende, catering vanuit Noord-Amerika. Daarnaast is apetito de eerste die maaltijden op de markt brengt die specifiek voor kinderen ontwikkeld zijn.

1971

Ontwikkeling van het huidige „Tafeltje Dekje" samen met het Duitse Rode Kruis.

1989

Oprichting van het eerste buitenlandse dochterbedrijf in Nederland. Daarna volgen Engeland (1991) en Frankrijk (1996).

1998Windmolens EMAS

Eerste „EMAS“ certificering. De EU Eco-Management and Audit Scheme (EMAS) is een managementtool voor bedrijven en andere organisaties om hun maatschappelijke prestaties te evalueren, rapporteren en te verbeteren. Een erkenning voor het integrale duurzaamheidsbeleid.

1999

apetito biedt als eerste onderneming bio-maaltijden voor kinderen aan.

2003

De eerste gerechten onder de merknaam apetito worden aangeboden via de retail (supermarkten).

2005Queens award

apetito UK ontvangt de prestigieuze ondernemersprijs, de „Queen`s Awards for Enterprise" in de categorie „Innovation" als erkenning voor de
prestaties op het terrein van maaltijden aan huis.

2007

Uitbreiding in Nederland met dochteronderneming Bonfait, producent van koelverse maaltijden.

2007Costa pacific prawns

apetito neemt op 1 november COSTA over. Met de koop van de marktleider op het gebied van vis- en zeespecialiteiten breidt de apetito-groep haar activiteiten binnen retail uit.

2009

Als eerste aanbieder van vriesverse maaltijden in Duitsland, wordt apetito gecertificeerd naar de nieuwste kwaliteitsrichtlijnen van het Duitse „Voedingscentrum“, het DGE (Deutsche Gesellschaft für Ernährung).

2010apetito_UN_Global_Compact_logo

apetito treedt, als eerste Duitse levensmiddelenproducent, toe tot de Global Compact. Global Compact is een initiatief van de VN om partijen wereldwijd met elkaar te verbinden op het gebied
van duurzaam ondernemerschap.

2012

apetito behaalt de 18e plaats als beste werkgever in Duitsland in de categorie "bedrijven met 501 tot 2.000 werknemers“ en was daarmee de beste nieuwkomer.

2013Duitse duurzaamheidsprijs

Duitse duurzaamheidsprijs: In de categorie "Duitslands duurzaamste bedrijven" behoort apetito tot de top 3. De Duitse duurzaamheidsprijs onderscheidt bedrijven die economisch succes combineren met sociale verantwoordelijkheid en de bescherming van het milieu om zo een positieve bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving.

2013

Na een vijfjarige periode van planning en bouw, opent apetito in oktober het nieuwe logistieke centrum. Met de realisatie van het miljoenenproject committeert de apetito-groep zich met haar Europese hoofdvestiging voor de lange termijn aan het Duitse Rheine.

2016Queens award Innovation 2016

apetito UK wordt opnieuw onderscheiden met de "Queen's Awards for Enterprise". Deze keer ontvangt de Engelse dochteronderneming de prijs in de categorie "Innovation" voor de ontwikkeling van een assortiment maaltijden met zachte consistentie voor mensen met slikproblemen (dysfagie).

2018
Feest 60 jaar apetito

2018 was een bijzonder jubileumjaar voor apetito: naast 25 jaar MultiPlus en 50 jaar COSTA, kon er gevierd worden dat apetito catering 30 jaar bestond en apetito 60 jaar. Dit vierden we groots met zo'n 2.100 collega's van het hoofdkantoor, de decentrale Duitse vestigingen en de internationale dochterondernemingen.

 

Nieuwsbriefinschrijving